Založ si blog

Záhady na Slovensku – UFO

 

UFO:

 

Neznáme lietajúce objekty boli spozorované ľuďmi niekoľkokrát aj na Slovensku. Mnohé  z pozorovaní  boli objasnené, iné zatiaľ nie. Niektoré z nich:

Zaujímavý prípad sa stal v roku 1991, keď priamo nad elektrárňu v Jaslovských Bohuniciach priletel objekt dĺžky cca. 300 m. Mnoho ľudí, služba, ženy prichádzajúce na rannú zmenu a ďalšie osoby ho pozorovali okolo jednej hodiny ráno.

V Jablonici v roku 1992 pristál neznámy objekt za dedinou na lúke. Úkaz spozorovala obyvateľka Jablonice. Videla, ako objekt zosadol asi kilometer od jej domu na konci dediny a dymilo sa z neho. Zavolala suseda, ale kým sa tam však tento vybral pozrieť, objekt vzlietol.  Na mieste ostali len tri odtlačky, pravdepodobne z pristávacích nôh.

O dva roky neskôr v obci Zohor nahlásila vojenská jednotka nehybný objekt vo vzduchu. Objekt stál na jednom mieste bez pohnutia. Ani jeden z rádiolokátorov ho nezachytil. Bol asi v päťkilometrovej výške a vyletovali z neho svetelné záblesky. Po štyroch hodinách nečakane zmizol.

V roku1994 svedok videl nad Jaslovskými Bohunicami dve prúdové lietadlá typu L-39 prenasledovať elipsovitý objekt. Samozrejme    v oficiálnych armádnych štatistikách túto operáciu nenájdete.

Tak isto v roku  1994 sa objavila nad areálom jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach, jasná strieborná guľa. Trojicou pozorovateľov boli miestni údržbári, ktorí toho dňa obnovovali náter budovy. Objekt, ktorý opísali ako striebornú guľu, vznášajúcu sa bez akéhokoľvek zvuku, zbadali celkom náhodou – silno sa od toho odrážalo slnečné svetlo. Hoci prvotné vysvetlenia opísali objekt ako stacionárnu družicu, podľa neskorších zistení nemohlo ísť o nič také. Pritom značný záujem záhadných lietajúcich diskov o jadrové elektrárne nie je len u nás, ale aj vo svete celkom bežný.

V roku 2007 spozorovali viacerí obyvatelia Senice prelet šiestich objektov vo formácii. Objekty sa pohybovali pomalou rýchlosťou, nehlučne, v malej výške. O chvíľu nabrali obrovskú rýchlosť a stratili sa smerom na Trnavu. Pozorovanie neznámeho objektu nahlásili aj obyvatelia z Holíča a z Trstína. Objekt bol o niečo menší ako spln mesiaca. Letel smerom na Trnavu a nevydával žiadny zvuk

V Košickej Novej Vsi sa zas traduje historka o objekte, ktorý sa vznášal na domami, boľ veľký ako auto poháňaný iba tichým bzukotom. Po návšteve jedna svedkyňa dokladovala, že po zážitku sa pes nechcel vrátiť do záhradky.

Neznámy, pravdepodobne mimozemský objekt, videli  viacerí svedkovia neďaleko horského sedla Soroška v Rožňavskom okrese. Keď bývalý vojenský pilot Ľuboš Socha z Košíc prechádzal cez Sorošku v osobnom aute, na nočnej oblohe spozoroval lietajúci objekt. Išlo     o čierny tanier so svietiacimi otvormi po obvode s priemerom asi 70 metrov.

Nad Levočou sa objavili svietiace gule, po ktorých sa mesto na určitý čas ocitlo v úplnej tme

Za  posledné storočie, po celom svete sú tisíce zaznamenaných pozorovaní lietajúcich tanierov. Mnohé z nich však zostali navždy nevypovedané, jednoducho preto, lebo sa ľudia báli toho, že by si urobili hanbu a vyslúžili posmech.

 

Zdroje:

http://nasezahorie.sme.sk/c/5430530/mimozemske-civilizacie-mali-vraj-pristat-aj-na-zahori.html

http://www.cez-okno.net/clanok/ufo-na-slovensku-26-3-2015

http://magazin.atlas.sk/ulety/ufo-na-slovensku-najzaujimavejsie-pripady/803179.html

http://www.mysteria.sk/articles.php?article_id=19

http://milanbanas.blog.sme.sk/c/227947/Pozorovania-UFO-nad-Slovenskom.html

Záhady na Slovensku – Meč „exkalíbur“

11.12.2023

Aj my sme mali legendárnych veľmožov, o ktorých sa píše v kronikách – Pribinu, Rastislava, Svätopluka. Z tohto obdobia sa našlo množstvo vzácnych vykopávok . Ani jednej nalez sa však nemôže zapísať do histórie ako legendárny meč kráľa Artuša. Legenda hovorí, že sa Svätopluk pred svojou smrťou utiahol medzi pustovníkov pod Zoborom. Predtým zabil svojho koňa [...]

Záhady na Slovensku – Kamenné dvojkreslo

06.04.2023

Kamenné dvojkreslo sa nachádza v obci Lietava neďaleko Lietavského hradu. Údajne bolo vytesané talianskymi kamenármi v roku 1788. V tejto oblasti lámali kameň na stavbu mosta cez Váh zo Žiliny do Budatína. Dvojkreslo je otočené čelom k východu a nie k hradu Lietava, ktorý je z tohto miesta viditeľný. Je neobvyklé, že po celodennej namáhavej kamenárskej práce [...]

Záhady na Slovensku – Halný

22.03.2023

Halný je vietor, meteorologický jav, ktorý sa vyskytuje najmä v západných Karpatoch, konkrétne na juhu Poľska. Najintenzívnejší je pod severnými svahmi Vysokých Tatier v regióne Podhalie, no zafúkať môže až do Krakova. Taktiež sa môže objaviť aj v údolí Liptova. Názov pochádza z poľského slova hala, čo v preklade znamená hoľa, horské lúky či horské [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.